top of page

De voorstelling

 

Een beeldende, fysieke en cabareteske voorstelling over vriendschap, verliefdheid en verkeersveiligheid. Over hoe emoties je keuzes en daarmee je gedrag kunnen beïnvloeden. Wat gebeurt er dan? En hoe zorg je dat jij de juiste keuze maakt op momenten dat het er écht toe doet?

 

De voorstelling is toegespitst op het gedrag van jongeren in het verkeer; op de fiets, alleen of met vrienden. Gebruik van alcohol, niet goed zichtbaar zijn en afleiding zijn de hoofdthema's. Puck, Robin en Eva maken zich klaar voor de ideale zaterdagavond. Op belangrijke momenten vragen zij advies bij het publiek: wat is de juiste keuze? Iets wel of juist niet doen? Verleidt het personage het publiek of andersom? En zal het verhaal aflopen zoals gepland?

 

De interactieve les

De interactieve les gaat door waar de voorstelling stopt. Welke keuzes maakten Puck, Robin en Eva? Welke emoties speelden een rol?  Wat voor invloed had dit op hun gedrag? Wat is het resultaat daarvan tijdens hun verkeersdeelname? Wat vinden jullie daarvan? Door middel van een quiz met vragen, filmpjes, foto's en feiten wordt op een interactieve manier gewerkt aan kennisoverdracht en inzicht. Door middel van vraaggesprekken, een fysieke test, discussies en het delen van ervaringen wordt er gewerkt aan meer inzicht en vaardigheden.


Geschikt voor alle leerniveau's. Pats!Boem! is opgenomen in de Toolkit van Permanente Verkeerseducatie. Lees hier meer over de leerdoelen van het project.

bottom of page